Viena cea mica

Timisoara. Denumita odinioara „mica Viena” mai ales datorita infrastructurii si arhitecturii similare cu cea din capitala austriaca, Timisoara e intr-o competitie permanenta cu Bucurestiul.
Bucurestiul are o caruta de avantaje (numar locuitori,statutul de capitala economica,autostrazi suspendate ) pe care Timisoara le compenseaza (sau macar incearca) printr-o organizare/administrare (mai) riguroasa(de natura habsburgica) si o pozitionare geoeconomica propice.
Avantajele Bucurestiului palesc in fata pleiadei de neajunsuri de zi cu zi-trafic infernal, poluare, o lipsa din ce in ce mai acuta de spatii verzi, o populatie extrem de eterogena cu mentalitati/principii mai diverse ca personalitatile lui Becali.
Pe de alta parte,desi nu sustin celebra „Banatu-i fruncea” , constat ,ca si rezident de Timisoara, ca nu ma confrunt cu problemele mai sus enumerate, ci ma „lovesc” in fiecare zi de „necazuri” ca-spatii verzi-probabil suficiente, trafic acceptabil,somaj de 0.05% ,preturi (inca) decente..si pot continua.E adevarat..primaria noastra (ati observat,folosesc persoana I pl) TREBUIE sa execute soseaua de centura (sublima,dar inexistenta)..dar macar a avut decenta sa nu promita electoratului decoruri de Star Trek (strazi suspendate).
A nu se intelege ca a locui in Timisoara echivaleaza cu a-l prinde pe Dumnezeu de picior.
Si aici sunt chestii ce-ti provoaca nevroze (o fetita plimbata 3 zile intre spitale-pana a decedat-a scris Mantzy despre asta)…apoi celebrul caz /accident provocat de un Ferrari..si multe altele)..si aici sunt locuitori de toate natiile..insa..totusi..oare se compara?
Poti compara interlopii bucuresteni cu amaratii de aici…poti compara statul in trafic la Universitate cu cel de pe Parvan..poti oare compara parcul Bordei (mai exista?) cu Parcul Rozelor..poti compara Dambovita cu Bega?
Daca se poate.. consultati un specialist..daca nu se poate..veniti aici (daca m-au primit/adoptat pe mine..ma gandesc ca e loc si pentru voi).

Anunțuri

2 răspunsuri to “Viena cea mica”

  1. deliafrentescu Says:

    am venit deja…si daca te-au ales pe tine, ca rezident…sper sa ma aleaga si pe mine intr-o zi:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: