Tampenii incoerente

Pentru ca e vineri , ne cam apuca melancolia(sau cel putin pe mine ).Vinerea e ciudata..termini saptamana de lucru..da’ nu-i nici uichend inca.Si atunci ce faci?Pici in butoiul cu melancolie.
Si daca , de obicei , melancolia se rezuma la o perioada recent incheiata , azi e altfel.Azi , vorbind discutii cu un coleg , a venit vorba de pre ’89.(va dati seama ce discutii intelectuale si focusate pe un subiect am avut,daca de la niste observatii,pertinente,de altfel,despre „una buna” am ajuns la….comunism?! ).
Inainte de 89 erau multe chestii cool.
Eram toti ecologisti (vrand-nevrand) -mancam muuuulte legume,nu poluam mediul inconjurator cu masini de nshpe sute de cai-putere (poate va amintiti ca se circula duminica pe algoritmul „cu sot-fara sot”), nu distrugeam padurile patriei folosind imprimante ca acum , industria farmaceutica nu testa pe animale diferite produse..si „egzemplele” (ca sa citez o somitate a vremii) pot continua.
Cine a trait (macar) o parte a copilariei in perioada respectiva..isi aminteste poate de Eugeniile (alea originale,nu prostiile de acum), de ciocolata ROM (aia originala,nu prostia de acum),de programul TV de la 9 seara la 11(tot seara),in care tovarasul ne impartasea planurile cincinale de productie agricola,de practica agricola(in primele saptamani ale anului scolar, elevii participau activ-evident,obligati-la recoltarea ogoarelor ), de saptamana de scoala de 6 zile,de taberele de vara cu/despre pionieri , de „reuniunile” cu „Brifcor” si „Indiene” de la sfarsit de an scolar(Gabriel Dorobantu asigurand-pe banda de magnetofon,fundalul sonor)..si multe alte.
Azi genul ala de activitati par tampe in comparatie cu Playstation-urile,I-POD-urile,HI5-urile si Yahoo Messenger-urile generatiilor de azi .
Sa descriu partea nashpa a vremurilor in cauza nu-si are rostul aici , insa va pot da un exemplu elocvent,legat de „bombardarea” tuturor-adulti/copii- cu sintagme gen „plan cincinal/conducatorul mult iubit/binele patriei/dusmanii de clasa,etc….aveam vreo 5-6 ani..si o „surprind” pe mama (re)citind „Cel mai iubit dintre pamanteni”(geniala lucrare,nu?).
Am spus „surprind” pentru ca romanul respectiv era considerat tabu de cenzorii/tovarasii vremii.
Ati observat probabil (si daca nu,va trag eu de maneca )..stiam sa citesc , prescolar fiind .
Ce intrebare credeti ca i-am adresat mamei ?Si pentru ca sunt convins ca nu ati avea cum sa ghiciti raspunsul……..o sa vi-l „suflu” eu-
„Mama , in cartea aia e vorba de tovarasul Ceausescu?”.
Reactia mamei nu pot sa o descriu , insa probabil o banuiti.-„No more TV for u!!!”(just kiddin’)

PS – nu am pretentia ca e cel mai coerent post al meu..dar e vineri si am scuze..

Uichend placut

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: