Spoturi (ne)publicitare

Din ceea ce stiu eu,industria de advertising din Romania e una destul de apreciata „afara”(dovada fiind numeroasele premii primite de firmele de advertising romanesti la concursurile de profil).
Aici imi propun sa balacaresc doar reclamele(TV) care nu numai ca nu-si ating scopul(evident,cresterea vanzarilor produsului respectiv),ci chiar fac rau(din punctul meu de vedere,marcii respective).
Ca prim exemplu (relativ recent) as numi seria de spoturi publicitare la nu stiu ce termopan(numele imi scapa,si probabil ca imi va scapa in continuare).Cam cum au gandit cei care au conceput acele spoturi?…D-zeu cu mila.
Daca personajele din reclamele aceste sunt(cum altfel?) Feti Frumosi si Ilene Cosanzene,backround-ul/fundalul sonor este de toata jena(desi piesele ininitiale sunt ori clasice ale pop-rock-ului romanesc-ex Compact,ori din folclorul,deloc sarac,romanesc).
Cum poti,avand la dispozitie un casting bunicel,si o piesa acceptabila (ca si coloana sonora) sa ajungi la a scoate peri albi unui potential client(sau,mai rau,sa-l determini sa schimbe canalul cand intra pe post reclama respectiva?).
A cui pila o fi fost (traim,nu?,in tara cu maximul de pile/pilosi pe metrul patrat) creierul care a crezut ca repetarea la nesfarsit a unui vers(„Bate la fereastra”) o sa genereze incredere in ochii clientilor in ceea ce priveste fiabilitatea produsului respectiv?
Reclame proaste au fost,sunt,si sunt convins ca vor mai fi(padure fara uscaturi nu exista),insa in domeniul respectiv nu functioneaza motto-ul”Survival of the fittest”?

PS- numai pe mine oare ma dispera reclamele astea(si nu numai)?E oare ceva in neregula cu mine?

Reclamele le puteti vedea la:
http://www.youtube.com/watch?v=UI8ZsaSYAms
http://www.youtube.com/watch?v=maEp9Mh0DnI
http://www.youtube.com/watch?v=uMlA8dDX5nA
http://www.youtube.com/watch?v=BTKeXuusL9Q

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: