Remember

11 septembrie 2001.
Data la care s-a schimbat (aproape totul).Data la care ne-am dat seama ca nu mai suntem in siguranta niciunde ,nicaieri ,nicicand.Chiar daca tragediile s-au petrecut la cateva zeci de mii de kilometri de mirifica noastra tarisoara, efectele le-am simtit inclusiv noi.
Nu stiu daca „povestea” pe care ne-au indrugat-o autoritatile americane e viabila,nu stiu daca Michael Moore are dreptate cu al sau „Fahrenheit 9/11”, insa traumele pe care le-a simtit intreaga populatie nu se vor cicatriza prea curand.Reactiile incredibile surprinse de camere (traim intr-o lume a mass-mediei,nu?) cu adulti plangand in hohote, cu victime de la WTC sarind de la etajul 130,inregistrarile audio din avionul prabusit in Pennsylvania..dar si reactia cimpanzeului Bush cand tipul de la Serviciile Secrete ii „sufla” despre evenimentele respective…..toate acestea persista pe retina/memoria fiecaruia.
Netinand cont de ce s-a intamplat cu adevarat la acea data, sa ne luam un moment de pauza din rutina zilnica si sa incercam sa tinem un moment de reculegere (macar formal ) pentru victimele (nevinovate) de la 11 septembrie.
In istoria recenta a omenirii ,11 septembrie este o „borna” (evident ,alaturi de data nuntii lui Irinel Columbeanu si de data disparitiei Elodiei-dar nu acestea fac subiectul postului de fata) .
O borna de care ne vom aduce aminte de cate ori calcam intr-un aeroport,de cate ori vedem la stiri prabusiri de avioane, atacuri teroriste, fanatism religios,etc.Toate se vor raporta la 11 septembrie.Totul este si va fi -before/after.


R.I.P

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: