Parodie de parodie

Filmele bune au , de cele mai multe ori , remake-uri ,sequel-uri sau parodii. De remake-uri dupa filme din anii ’50 sau ’60 nu merita sa discutam acum ,pentru ca a lor calitate e cel putin indoielnica.De sequel-uri nici atat ,pentru ca (sunt si cateva exceptii) nu se pot ridica la nivelul filmului original.Se poate trece usor in penibil-vezi Rambo II,III,IV,etc…Rocky(multe),etc.
In ceea ce priveste parodiile,e o alta discutie.
Parodiatorii(daca imi permiteti expresia) se impart in doua categorii-Mel Brooks si restu’.
Mel Brooks,din postura de actor/regizor/producator a oferit cinefililor parodii memorabile ca „Space Balls” , „Robin Hood in tights” sau „Dracula: Dead and Loving It”. Nu-mi spuneti ca nu v-au amuzat teribil scenele in care „Darth Vader” abia putea respira cu casca ce l-a facut celebru,sau scena cu orbul ce citea editia Braille (in Evul Mediu) de Playboy,sau trezirea din cavou a contelui Dracula (interpretat excelent de Leslie Nielsen ).
Deci am vorbit despre prima categorie de parodiatori, compusa din…Mel Brooks.
Cealalta categorie o fumam repede,pentru ca nu e mare lucru de spus despre ei.
Parodii dupa seria „American Pie”(jenanta chiar si in original) ,dupa „300”(asisderea) ,sau nou-lansatul „Superhero movie” exceleaza prin suete expirate,glumite care i-ar face pe cei de la „Vacanta mare” sau „Trazniti in NATO” sa para geniali.
Filmele cu supereroi sunt destinate sa faca incasari,insa calitatea lor e cel putin dubioasa (totusi,Heath Ledger face un rol bun de personaj negativ in ultimul „Batman”).Pai daca originalul e slab,cum poate sa fie parodia lui de Doamne ajuta?
Deci,daca vreti sa regretati vreo 2 ore din viata , vizionati „Superhero movie”..daca nu ..(re)vedeti „Kramer contra Kramer” .
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: