Jiji…Almighty :))))

Mai tineti minte inundatiile de acum vreo 2 ani?Daca da,probabil ca o sa va sune cunoscut numele satului cel mai vitregit de rautatile Naturii-mame,si anume Vadu Rosca.
Buun…acum,ca stim despre ce e vorba,putem detalia…Satul respectiv a fost ravasit de inundatii,iar populatia a cam ramas fara adaposturi. Statul,feericul nostru stat,nu a prea binevoit decat dupa forfota din mass-media sa dea o mana de ajutor necajitilor alora(apropo…ei ar fi trebuit sa inceapa sa se ajute singuri,macar la inceput,in loc sa astepte pomenile statului).(Stiu ca sunt rau,dar in Cehia,spre exemplu,zona mai afectata de inundatii,localnicii au reusit,punand osu’ la treaba,sa iasa din beleaua respectiva fara ajutorul statului).
Cum Romania e plina de oameni de bine(ha ha ha),Jiji s-a gandit(stati linistiti,nu de samaritean ce este,ci datorita capitalului de imagine de castigat de pe urma alora) sa faca concurenta statului prin construirea de case pentru amarasteni.
Paranteza-rusine statului ca a avut o sublima,dar inexistenta reactie la situatia de acolo
-rusine lui Jiji ca face „gesturi” doar daca sunt lingaii cu camerele pe langa el,ca sa apara,cum altfel,in prime-time
la PRO TV
O data construite acele case pe banii lui Jiji,amarastenii aia au avut din nou acoperisuri deasupra capetelor.
Si timpul a trecut,iar alegerile au venit. Mighty Jiji,increzator,as always,isi desemneaza candidatul la primaria localitatii.Face vreo cateva vizite cu iz electoral,se convinge ca PNG-ul(apropos-ati auzit vreodata de un partid CUMPARAT?!) va fi castigator detasat in cursa pt primarie/consiliu local.
A doua zi dupa alegeri-stupoare!-PNG-ul a pierdut primaria?!(nu discutam acum despre calitatile candidatului,pentru ca nu il cunoastem) in detrimentul unui candidat ce a facut o „masa electorala” in ziua alegerilior(romanismul,bata-l vina!) cu mici si bere.
Unul dintre reporterii prezenti la fata locului face,uluit si el de rezultatele alegerilor,un mic sondaj printre localnici,cu ceva de genul”cum nu a iesit primar candidatul PNG-ului,desi presedintele acestui partid v-a facut case?”.
Raspunsul primit o sa va dea,probabil,pe spate(si l-ar face pe marele Caragiale sa moara de ciuda): „Da,domnu’,da’ case ne-a facut acu’ 2 ani,iar asta ne-a cinstit ieri!”
Comentariile sunt de prisos,dar morala povestii ar trebui sa fie insusita de Jiji:pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti(by the way,Jiji-mori!…multumesc)
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: