Inteligenta vs SUA

Daca intr-un post anterior ma legam de prostia unor romani (multi , de altfel )…de data asta o sa ma iau de americani.
Si din cauza varstei , dar nu numai , eu nu fac parte din cei care i-au asteptat pe americani sa vina sa ne scoata din cacat.Americanii nu pot scoate pe cineva din cacat din simplu fapt ca ei sunt , practic ,cacaciosii pamantului.Faptul ca ei pozeaza in salvatorii democratiei, ai pacii, ai bunastarii, nu poate pacali decat niste naivi. Americanii , sau ,mai bine zis , America (SUA) pot fi asemanati ,extrapoland de la nivel global la nivelui unei scoli , spre exemplu, cu o matahala proasta care , cand vede vreun pipernicit ca are un pachet pentru pranz mai gustos ca al lui , il bate si isi insuseste bunul respectiv. Reprezinta bruta invidioasa pe oricine e mai istet ca el, reprezinta sportivul prost ca noaptea care il umileste ca popularitate pe „Einsten-ul” scolii.
Politica SUA e simpla…”daca noi nu avem ce au aia..tre sa ii batem si sa facem astfel rost de ce ne trebuie”.Isi mai ia si bot din cand in cand (vezi Vietnam)..insa tin linia asta de acaparare a intereselor.
Intrebarea simpla care apare e „cum poporul acela multilateral dezvoltat poate alege un presedinte „dumb as a wood „(stiti la cine ma refer ) .Simplu-sunt atat de prosti incat sunt multumiti ca reprezinta (inca) natiunea dominanta ,ca au bani de Burger King…si bani sa-si plateasca cablul TV ( fara Jerry Springer ar fi morti ).
Si nu cred neaparat ca sunt prosti by default, ci pur si simplu indobitociti (intentionat ) de tot ceea ce ii inconjoara (educatie ,mass media,etc).
Scoala americana e jenant de banala.Tampitii trebuie sa invete cele 40 si ceva de state (proprii) si sunt considerati geniali.Mai trebuie sa invete ecuatiile de gradul II in colegiu (astea se predau la noi prin clasa a V-a sau a VI-a,parca)…si mai tre sa stie sa pronunte corect cuvinte complexe („sternocleidomastoidian?”).Bun.Singura parte pozitiva e ca ies din scolile lor de doi bani specializati in ceva (zugrav,mecanic,vanzator,etc).
In rest,prosti ca noaptea.Noi,ca romani,ne oripilam cand nustiuce solist ne intampina cu „Hello Budapest”..dar asta e nimica toata..macar ala stia de Budapest.
Si,in final,o mostra de prostie americana de pe youtube..o sa va ia 5 minute sa o vizionati….dar ce destepti o sa va considerati (pe buna dreptate) in comparatie cu aia!
Invatati,invatati..si iar invatati! (mai tineti minte?)

http://www.youtube.com/watch?v=fJuNgBkloFE
http://www.youtube.com/watch?v=WoQccz4VtJY&feature=related

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: