Apocalipsa de miercuri

CERN.Va spune ceva acronimul acesta? Daca nu,sa va povestesc eu ceva-CERN (Organizatia Europeana pentru Cercetare Nucleara) a pus la cale un experiment major ,care a starnit vehemente reactii din partea unei parti a lumii stiintifice(datorita potentialelor pericole ce pot deriva din acest experiment).
Intregul proiect a presupus cheltuirea a peste 3 miliarde de euro,si consta in redarea (intr-un mediu controlat) conditiilor de dupa nasterea universului.(dupa umila mea parere,la ce probleme are omenirea,puteau sa gaseasca un mod de utilizare al banilor respectivi mai legat de prezent-nu stiu cat de fericit voi fi dupa ce se va publica rezultatul experimentului..dar..in fine) .Acceleratorul de particule construit undeva la granita dintre Elvetia si Franta va fi gazda unor ciocniri de particule subatomice.totul la viteza luminii.Fara sa intru in detalii stiintifice (care imi sunt si mie la fel de straine) ,mai precizez ca o buna parte din oamenii de stiinta se tem de efectele acestui experiment (gauri negre-disparitia vietii pe Pamant-disparitia Univesului).
Nu ma pronunt ca sa nu devin penibil…dar va propun un exercitiu de imaginatie -daca miecuri..10 septembrie 2008 ar fi sfarsitul lumii (stiu- s-a mai prognozat de vreo 15 ori pana acum…dar,totusi) ce ati face in timpul ramas?…si ,de ce nu,ce NU ati face in cele 36 de ore ramase?
Treceti, va rog , de banalitati gen (sper ) „nu ma mai duc la serviciu”…ca asta ar face orice om normal la bostan.
Sa va vad .
Anunțuri

2 răspunsuri to “Apocalipsa de miercuri”

  1. Avand in vedere faptul ca tehnologia isi face simtita prezenta in mai toate domeniile, experimentul efectuat de CERN este crucial. In general, fizica sta la baza intregii societati tehnologice de azi. CERN este „inventatorul” World Wide Web-ului(uita povestea cu armata americana). Acceleratorul de particule va permite, printre altele, confirmarea sau infirmarea unor teorii actuale. Pe baza acelor teorii, se pot dezvolta nanotehnologiile, cu aplicatii in domenii ca medicina, invatamantul, productia, agricultura, genetica, etc. Asta e motivul pentru care cele 3 miliarde de euro(o nimica toata, daca raportezi la intreaga omenire) sunt foarte bine investite.

  2. din cate stiu eu…experimentul tinteste recreerea conditiilor de baza de la Big Bang…daca poti…explica-mi legatura intre asta si nanotehnologie(a carei importanta o inteleg pe deplin).In ceea ce priveste cele 3 mld ..hraneau cu ei Somalia in urmatorii 50 de ani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: